Zajčki

zajcki

Triindvajset jih koraka
a drugačen je prav vsak,
kdor dodobra jih spozna,
vam z nasmehom bo dejal: »Tukaj ZAJČKI so doma!«

SKUPINA: ZAJČKI
ŠTEVILO OTROK: 23
STAROST OTROK: 3-4 LETA
VZGOJITELJICI: MIRJANA IN NIKA


 

Zajčki so prislužili naziv - NAJAKTIVNEJŠI VRTEC

5

Preberite več ...

PRAVLJICA V TREH JEZIKIH

1

 

Preberite več ...

KDO JE MEDICINSKA SESTRA IN ZDRAVNIK

                    K7

Preberite več ...

BABICE IN DEDKI V VRTCU

1

Preberite več ...

Okrasili smo smrečico

                           G

Preberite več ...

DOGODKI PRI ZAJČKIH

DSCN4415 

 

Minila sta že dva meseca od kar se je začelo novo šolsko leto. Izvedli smo veliko dejavnosti v dopoldanskem času in popoldanskem, skupaj s starši. V mesecu septembru je bil poudarek predvsem na uvajanju. Izvedli smo nekaj  dejavnosti v sklopu Tedna trajnostne mobilnosti in stopili smo v drugi letni čas -  jesen. Slikarka, ki nam je s svojo paleto barv popestrila prijeten jesenski pohod s starši do jame Malikovec. Mamica Tanja nam je na cilju predstavila jamarsko opremo in prikazala spust v jamo.

V času, ko so potekali Dnevi zeliščarstva v Beli krajini, so nas obiskali sadjari in zeliščarka. Predstavili  so nam sadne vrste, zelišča in njihov pomen za naše zdravje. Obiskali smo tudi vrt dr. Derganca.

Z vodičko ga. Darjo Pečavar smo si ogledali muzej Kočevarskih staroselcev v Občicah. Izlet smo izvedli v okviru  projekta Tedna kulturne dediščine. Ogledali  smo si  razstavo v obeh stavbah. Videli smo maketo kočevarske vasi in veliko starih predmetov.

Toplo jesensko vreme smo izkoristili tudi za kostanjev piknik. Na igrišču smo se zbrali starši,  otroci  2. starostnega obdobja in vzgojiteljice.

V drugi polovici oktobra smo s starši izvedli 1. delavnico v tem šolskem letu. Namen delavnice je bil, staršem približatii, kako in kaj počne  njihov otrok  v vrtcu, v času njihove odsotnosti. Delavnico smo poimenovali: Ati, mami in jaz, se igramo v vrtcu.

Oktober je tudi mesec požarne varnosti. V vrtcu smo imelii evakuacijo. Na šolskem igrišču so nam gasilci razstavili svojo gasilsko opremo in vozila. Z veseljem in velikim zanimanjem smo si vse ogledali, nekaj tudi preizkusili.

Preberite več ...