Mravlje

mravlje 

V skupini »MRAVLJE« je 23 otrok, 14 dečkov in 9 deklic. Stari smo 4 leta. V tem šolskem letu se bosta z nami igrali Alja in Mirjana. Naša maskota je mravljinček Tonček.


V JUNIJU

 

Šolsko leto v skupini »Mravlje« smo uspešno zaključili. Tako kot vsak mesec v tem letu vam še za mesec junij predstavljava nekaj dejavnosti. Zastavljene cilje smo uresničili nekatere tudi presegli. Pridobili smo veliko novih spretnosti, izkušenj in znanja. Z veseljem smo dočakali poletje in počitnice.


                                   
IMG 20150619 1-1 2

 

 

Preberite več ...

ZAKLJUČEK PRI MRAVLJAH

 

                                                IMG 4998

Otroci, starši in vzgojiteljici smo šolsko leto zaključili s skupnim druženjem. Otroci so staršem predstavili dramatizacijo Zelo lačna gosenica in zapeli nekaj pesmic. Skupaj smo se družili in zabavali ob igri. Bilo je zelo zabavno in veselo.

Preberite več ...

ŽIVLJENJE NA TRAVNIKU

                                                  IMG 4601 

   »Narava je posebno področje, v okviru katerega razvijamo sposobnosti za dejavno vključevanje v obdajajoče okolje. Poudarek je na pridobivanju izkušenj z živimi bitji, naravnimi pojavi ter veselju v raziskovanju in odkrivanju. Področje postopoma razvija naravoslovne pojme, naravoslovno mišljenje, klasificiranje, sklepanje…

Otrok spoznava živali, rastline, predmete in pojave okrog sebe. Spoznava in spoštuje živa bitja, uživa z njimi ter se zanima za njihove življenjske pogoje. Spoznava naravno okolje in se usmerja v aktivno delovanje za njegovo ohranitev. Spoznava obseg, raznolikost in lepoto narave tako, da je stik z njo običajen del njegovega življenja...« (Kurikukum za vrtce, 1999, str. 55 – 56).

Preberite več ...

NEUTRUDNI KAZALEC

V začetku meseca aprila smo začeli s temo o minevanju časa.

                                               IMG 4528

Neutrudna kazalca sta nas zelo hitro pripeljala že v mesec maj. Čas smo povezali z zdravjem, z gibanjem pomembnim za zdravje, s petjem, igro, opismenjevanjem, z naravo in na koncu meseca zaključili s tedensko temo o medvedkih. S svojo udeležbo smo obogatili praznovanje Cicibanovega 70. rojstnega dneva. Nastopili smo z pesmico Iščemo medvedka (J. Bitenca) in igro Ura je ena medved že spi (ljudska).

Preberite več ...