Zajčki

zajcki 2018

zajcki 2018 maskotaStarost otrok: 3 leta
Število otrok: 19
Vzgojiteljici: Marjana in Mojca

Naši dopoldnevi so polni optimizma in pričakovanj. Otroci veliko sprašujejo, se radi igrajo in ustvarjajo. Z vključevanjem v spontane in vodene dejavnosti si pridobivajo raznovrstne izkušnje. Vzgojiteljici skrbiva za sproščeno vzdušje, ki zagotavlja občutek varnosti in sprejetosti.


 

DRUŽINSKO SREČANJE PRI "ZAJČKIH"

Ena izmed oblik sodelovanja s starši je tudi družinsko srečanje v mesecu marcu. Naše druženje je potekalo v telovadnici vrtca. Otroci so skupaj s starši rajali, peli in plesali.

IMG 8386       IMG 8435

Preberi več

Zeleni škrat

V skupino Zajčki je prinesel Zeleni škrat vrečo. Kaj je v njej smo najprej ugotavljali z otipom. Naša naloga je bila, da pšenična zrna posejemo in opazujemo rast ter pšenična zrna zmeljemo v moko. Otroci so opazovali moke, ki smo jih dobili z mletjem različnih zrn. Pripravili smo tudi slano testo z različno moko (pšenično, ajdovo in koruzno) in se z njim igrali.

DSCN7322DSCN7329DSCN7432

 

Preberi več

Obiskali so nas...

Z mamico Katjo in Heleno smo z otroki v skupini Zajčki doživeli prijetno, poučno in čarobno glasbeno urico. Otroci so poslušali glasbo, jo spremljali z gibi in ritmom, ugotavljali višino zvena različnih zvonov in se naučili novo pesem.

Zadišalo pa je pri nas, ko nam je babi Cvetka pomagala pri pripravi medenjakov.

Obiskal in obdaril pa nas je tudi dedek Mraz.

DSCN7306DSCN7261DSCN7466

Preberi več

KULTURNA DEDIŠČINA

V skupini Zajčki smo s pomočjo staršev povabili k nam v vrtec starejše gospe, da nam predstavijo ročna dela. Otroci so videli kako se plete nogavice, kvačka, veze in prišije gumb. Ogledali smo si veliko narejenih prtičkov z različnimi motivi, pripomočke za ustvarjanje in kaj se skriva v šiviljskem kovčku.

DSCN6792

Preberi več

PRI ZAJČKIH

Že takoj na začetku šolskega leta smo se v skupini Zajčki pogovarjali, kaj vse že vemo o zajčkih. S pomočjo opazovanja, razmišljanja in različnih aktivnosti so otroci navezovali medsebojne stike in prijateljstva.

 

DSCN6746

 

Preberi več