Zajčki

zajcki

3-letni otroci pozorno poslušajo zgodbe in pravljice, pripovedujejo svoja doživetja, so gibalno spretni,

veliko sprašujejo in radi raziskujejo. V vrtcu nam čas hitro mine, saj se igramo in se vključujemo v vsakdanje zanimive dejavnosti. Skozi igro razvijamo sproščenost, igrivost, spontanost in samostojnost.

Za varnost, dobro počutje in pridobivanje novih znanj skrbiva vzgojiteljici Marjana in Mojca.


 

DRUŽINSKO SREČANJE

V sredo popoldne, 7.3.2018 smo v skupini Zajčki imeli družinsko srečanje. Staršem je bil predstavljen program Zdravje v vrtcu in kako ga izvajamo. Da je bilo naše druženje še bolj prijetno smo skupaj pripravili sadne krožnike, zapeli in zaplesali.

DSCN5890    DSCN5916

Preberi več

SPOZNAVANJE HRANE PREKO ČUTIL

V skupini Zajčki so se otroci skozi različne dejavnosti raziskovanja seznanili z raznolikimi živili, hrano in prehrano. Z okušanjem hrane so se otroci navajali na pozornost čutenja okusa in vonja ter sprejemanje manj poznanega živila.

DSCN5535

Preberi več

ZDRAVJE V VRTCU

Nacionalni inštitut za javno zdravje izvaja skupaj z vrtci program Zdravje v vrtcu. Letos bomo širili obzorja s pomočjo hrane. Prehrana otroka v predšolskem obdobju ima pomemben vpliv na zdravje. V tem času je otrok popolnoma odvisen od nas odraslih, ki skrbimo zanj in oblikujemo njegovo prihodnost. Navade, ki jih otroci pridobijo v otroštvu prenesejo tudi v odraslo obdobje, zato naj bodo te navade zdrave. V skupini Zajčki se vzgojiteljici trudiva otrokom na jasen in zanimiv način predstaviti kako pomembna je zdrava hrana. Hrana je naša vsakdanja tema, zato bomo aktivnosti obnavljali in nadgrajevali vse leto.

DSCN5382

Preberi več

KULTURNA DEDIŠČINA

V okviru Dnevov kulturne dediščine na temo Voda smo se v skupini Zajčki pogovarjali o pranju perila. Ogledali smo si pralnico v vrtcu, povabili gospo Faniko, da nam je predstavila pranje perila nekoč s perivnikom (rifel, ribežen), izdelali svoj igralni pralni stroj in se naučili ples Peričice.

IMG 0174DSCN5174

Preberi več

PRVI DNEVI V VRTCU

V skupini Zajčki ustvarjamo prijetno vzdušje, občutek varnosti in sprejetosti. Med seboj se spoznavamo, skupaj raziskujemo, ustvarjamo, predvsem pa, se imamo lepo. Dejavnosti so načrtovane na osnovi poznavanja in razumevanja otrokovega razvoja in potreb.

DSCN5188DSCN5062DSCN5119

Preberi več