Zajčki

zajcki

ZAJČEK SIVI NAGAJIVI
Kristina Brenk

Zajček sivi nagajivi
skozi vratca priskakljal,
z uhlji migal,
zobke kazal,
k mizi sedel,
sladke štrukeljce
pojedel.

V šolskem letu 2021/2022 je v skupini »ZAJČKI« vpisanih 18 otrok. Z njimi se bova igrali, plesali, peli, skakljali in nove izkušnje nabirali, vzgojiteljici Mirjana in Anita.


 

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA PRI ZAJČKIH

V skupini smo šolsko leto zaključili s pesmijo, plesom, sladkanjem in peko palačink. Vsak otrok si je lahko s pomočjo vzgojiteljice lahko spekel palačinko, si jo namazal in zavil. Naredili smo si pravo piknik zabavo.

zz1

Preberite več ...

NAGRADNI IZLET

                                        DSCN3491 

Preberite več ...

POHOD - DAN VODA

                                           DSCN3206

Včeraj, 22.3.2022, smo uspešno izvedli pohod Semič-Mladičko Brezje-Lebica- Semič. Otroci so spretno premagovali vse naravne ovire. V nahrbtniku so sami nosili pijačo in malico, skrbeli so drug za drugega, upoštevali dogovore, znali opazovati in prisluhniti zvokom v naravi. Če nam se je zgodila manjša nezgoda, smo jo s nasmehom odpravili in nadaljevali pot. Najlepši del pohoda so bili postanki in malica. V gozdu smo poslušali pomladno ptičje petje in se pogovarjali z mimoidočimi.

Svetovni dan voda smo obeležili z našim pohodom in postankom ob kraški jami Lebica. Za nove   izzive, ki nas čakajo v tem tednu smo si vsak v svoj lonček nametali zemljo- krtine in jo v svojem nahrbtniku prinesli v igralnico.

DSCN3191  DSCN3195

DSCN3198  DSCN3209

DSCN3216  DSCN3221

DSCN3225

OD HIŠE DO HIŠE, OD VRAT DO VRAT...

        DSCN3100 kopija       

                                                  20220301 110843                                               

Otrokom pust pomeni zelo veliko. Predvsem zato, ker se lahko vsaj en dan v letu preoblečejo v svojega pravljičnega junaka. Otroci naše skupine Zajčki, so danes v vrtec prišli v različnih kostumih, v kostumu junaka po svojem izboru. Tudi dopoldanske dejavnosti so bile v rokah maškar. Ko smo se naveličali igre in rajanja v igralnici, smo se odpravili na sprehod po Semiču. Kostume pravljičnih junakov smo zamenjali za kostume čebelarja in sive kranjske čebelice. Zunaj smo peli pesmice, ropotali, se zabavali in nasmejali mimoidoče ter odganjali zimo in viruse. »…Trili,trili, trilili cepetajmo zdaj še mi, trata trata tratata da bo zima ušla.«, M. Voglar.

Preberite več ...

BERNARDINA PRAVLJICA

DSCN3075 11

 

V ponedeljek, 14.2.2022, je knjižničarka Bernarda, v ljudski knjižnici, za otroke skupine Zajčki pripravila pravljično presenečenje.Predstavila  in brala nam je pravljico, RESNIČNO DOBRI PRIJATELJI, J. Chapman.

Otroci so z zanimanjem prisluhnili vsebini in sodelovali v pogovoru s knjižničarko. Knjižničarki Bernardi so povedali, da se ta mesec v skupini pogovarjamo o sebi in prijateljstvu. Za zahvalo smo ji recitirali deklamacijo, Jaz sem jaz, Z. Majhen.

Knjižničarka je otroke povabila, da se včlanijo v knjižnico, kjer si bodo  lahko izposodili knjige. Povedala je, kaj vse potrebujejo za včlanitev, da dobijo izkaznico z  njihovim imenom in priimkom. Vsak izmed nas se je tudi  predstavil z imenom in priimkom. Saj to že dobro znamo. Tudi ona se je predstavila nam. Zahvaljujemo se ji za pravljično urico.

Preberite več ...

VIRTUALNO SREČANJE PO PREŠERNOVEM PRAZNIKU

 

                                               DSCN3046mmm 

Otroci skupine Zajčki z Mirjano in Anito, smo si dan po kulturnem prazniku, 9.2.2022, pripravili prav posebno praznovanje. Preko Zoom aplikacije smo se srečali z otroki skupine Vlakci, ter vzgojiteljicama Petro in Simono iz viniškega vrtca.

Na srečanje smo povabili našega ravnatelja Tomaža Pavlakoviča in pom. ravnatelja Vaneso Požek. Drug drugemu smo se predstavili, se pogovarjali o Prešernu in kulturnem prazniku, sedenje pred ekranom smo popestrili z gibalnimi vajami. Za zaključek smo recitirali Župančičeve pesmi iz knjige Mehurčki, ki so otrokom zelo blizu. Srečanje je bilo zanimivo in zabavno. Dogovorili smo se, da se v letošnjem letu še srečamo. Želimo si, da bi se tudi obiskali in spoznali v živo, ter pokazali svoje igralnice in kraj, kjer živimo.     DSCN3034 mmmmmm 

DSCN3044mmm

 

 DSCN3039mmm 

DSCN3040 mmm

 DSCN3041mmm

DSCN3043mmm