Mravljice

mravljice 2019

«Mravlja, mravljica, iz mravljišča kukala.
Mravlja, mravljica, kaj je videla?«
J. Bitenc

SKUPINA: Mravljice
STAROST: 6 let
VZGOJITELJICI: Mirjana Šutej in Vanja Željko

Na zadnjem sprehodu pred vstopom v šolo, bodo »Mravljice« skozi igro nabirale različna znanja in izkušnje.


 

Prireditev ob materinskem dnevu na daljavo

 

                         image7

 

Otroci in vzgojiteljici Mirjana in Vanja, smo včeraj, 25.3.2021, zvečer pripravili in izvedli prireditev ob materinskem dnevu, kar od doma.Preko Zoom aplikacije sva povabili starše in otroke, da si skupaj pogledamo posnetek programa, ki smo ga pripravili. Udeležba je bila zelo velika saj so pred ekrani bile cele družine.

Otroci so v narodnih nošah zaplesali in zapeli nekaj pesmi in plesov. V drugem delu programa smo se predstavili s štetjem, orientacijo leva in desna, deklamacijo, pesmicami, otroško igro in igro vlog. Danes smo vsi skupaj pripovedovali in podoživljali včerajšnji nastop. Naša družinska srečanja v vrtcu so vedno izvajana v živo. Na tak način je prireditev izvedena prvič. Želimo si, da bi vsa naslednja srečanja bila v živo.  

 image6 

  

image6 

             

image2

 

MRAVLJICE SMO ...

Mravljice smo po vrnitvi v vrtec, v mesecu maju in juniju poskušali izvedeti čim več. Naučili smo se nekaj novih pesmic, raziskovali smo po travniku, gozdu, parku…  Raziskovali po zbirki prsti, ki smo jo našli v naravi. Naučili se nekaj novih pesmic in deklamacij. Vsak dan smo brali in pripovedovali pravljice. Ustvarjali lutkovne predstave in še, in še.  Objavljamo nekaj utrinkov iz naših skupnih trenutkov. Z julijem je večina otrok izpisanih, saj skupina septembra  zakoraka v novo življenjsko poglavje.

20200521 111518

Preberite več ...

Mravljice na trim stezi

V torek, 1. 10. 2019, smo se otroci in vzgojiteljice iz skupine Mravljice, s kombijem odpeljali na trim stezo Vražji kamen v Črnomlju. Preden smo se podali na pot, smo se pogovarjali o tem kaj je trim steza, kaj na njej počnemo in kako se vedemo v gozdu. Pred startom smo z različnimi gibalnimi vajami ogreli mišice. Iskali smo markacije, ki označujejo pot in na vsaki vadbeni postaji opravili gibalno nalogo s pomočjo orodij. Velik del poti smo pretekli, zato smo se v vrtec vrnili prijetno utrujeni in polni novih izkušenj.

IMG 5109

Preberite več ...