Prenovljena kuhinja v vrtcu Sonček in urejena okolica šole v Semiču

otvoritev kuhinje 20Že leta je vodilo občine otrokom v vrtcu in šoli zagotoviti čim boljše pogoje bivanja, zaposlenim pa dobre pogoje dela. Pred leti sta bila šola in vrtec energetsko sanirana, v letu 2017 pa je bila naročena dokumentacija za obnovo kuhinje v šoli in vrtcu.

Preberite več ...

Otvoritev kuhinje

V našem vrtcu se je po več mesecih gradbenih in inštalacijskih del končala obnova kuhinje.

           

Preberite več ...

UTRINKI DEJAVNOSTI - EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V galeriji, si lahko ogledate fotografije dejavnosti, ki smo jih izvedli v sklopu Evropskega tedna mobilnosti 2021. 

Izvedli smo naslednje dejavnosti:

-          Športna prireditev »Jaz in očka tečeva«

-          Parkirni dan: zaprto parkirišče

-          Množični tek otrok

-          Zaprta ulica pred vrtcem

-          Beli zajček (se še izvaja).

Naj samo omenimo, da so se aktivnosti izvajale v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe, posredniški organ pa je Ministrstvo za infrastrukturo. Vrtec je prejel 4 otroška kolesa, ki sta nam jih predali naša županja Polona Kambič in ravnateljica mag. Andreja Miketič.

kolesa4

Preberite več ...

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V času od 16. 9. do 22. 9. 2021 poteka evropski teden mobilnosti. Ne le v tem času, z aktivnostmi smo pričeli že 13. 9. 2021, s športno prireditvijo Jaz in očka tečeva. Z različnimi aktivnostmi spodbujamo otroke in njihove starše k aktivnem življenskem slogu in uporabi trajnostnih prometnih sredstev.

Od 16. 9. do 22.9. bo za ves promet zaprto parkirišče nad šolskim igriščem. Šolarji bodo izvajali različne športne in ostale dejavnosti, prav tako tudi otroci iz vrtca. 

Prav tako se bomo priključili množični akciji in oddtekli "Množični tek otrok", ki bo 23. 9. 2021.

Tudi ulico pred vrtcem bomo spremenili v igrišče. 24. 9., med 9.00 in 12.00 uro bo zaprta ulica pred vrtcem, otroci bodo izvajali različne gibalne dejavnosti, se vozili s kolesi, skiroji, poganjalci, rolarji...

V mesecu septembru in oktobru, bomo v starejših skupinah otroke in starše dodatno spodbujali k trajnostni mobilnosti z igro BELI ZAJČEK. 

Na spodnji povezavi si lahko ogledate vse dogodke, ki bodo izvedeni v sklopu ETM v Občini Semič: 

https://www.google.com/url?q=https://www.kc-semic.si/novice/novice-splosno/evropski-teden-mobilnosti-v-obcini-semic/&source=gmail&ust=1631877003032000&usg=AFQjCNHWtYTlkPDyPAt3lJ-wyI1GyTQF9Q">https://www.kc-semic.si/novice/novice-splosno/evropski-teden-mobilnosti-v-obcini-semic/
 

Živi zdravo. Potuj trajnostno.

 

received 639618920337809 

 

 received 540430407026709

 

ZDRAVJE V VRTCU

V tem šolskem letu so bili v program vključeni otroci iz skupin Medvedki, Račke, Muce, Ježki, Pikapolonice, Zajčki, Čebelice in Mravljice, skupaj 145 otrok.

Zaradi epidemije in zaprtja vrtca, so dejavnosti potekale nekoliko prilagojeno. Večina otrok je ostala doma. Vzgojiteljice smo se kljub temu, trudile ostati v stiku z njimi. V starejših skupinah, smo imeli srečanja prek zooma. Vseskozi pa smo staršem in otrokom pošiljali različna zanimiva gradiva in jih spodbujali k sodelovanju.

Otrokom, ki so obiskovali vrtec pa smo z različnimi dejavnostmi omogočili, da so se kljub nenehnim spremembam ves čas počutili dobro.

Izvajali smo različne dejavnosti, ki so zajemale področja: osebna higiena, zdrav način življenja, zdrava prehrana, varno s soncem, varnost v prometu, gibanje, duševno zdravje, narava in varovanje okolja. Letošnja rdeča nit programa je bila tako kot preteklo leto »POČUTIM SE DOBRO«.

Dobro počutje je za vse zelo pomembno, vpliva namreč na naše življenje, na odnose do soljudi, do okolice, na produktivnost ter na naše duševno in fizično zdravje. Še toliko bolj pa je pomembno za otroke saj se v otroštvu formira osebnost ter postavljajo temelji za celo življenje. Bolje kot se otrok počuti, boljše možnosti ima, da se razvije v zadovoljno in celovito osebnost (povzeto po: https://www.nijz.si/sl/zdravje-v-vrtcu-rdeca-nit-2019-2020-pocutim-se-dobro).

Preko različnih dejavnosti smo otroke spodbujali, da se spoznajo s svojim počutjem in čustvi. S pozitivnimi spodbudami smo se trudili krepiti samopodobo, samozavest in samospoštovanje otrok. Z gibanjem, plesom, likovnim ustvarjanjem, glasbo, branjem, raziskovanjem narave in zdrave prehrane smo oblikovali pozitivno okolje za čustveno rast in dobro počutje otrok.

race

Preberite več ...

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

Šolsko leto se je zopet zavrtelo naokrog, kot bi trenil. 

           20210622 094552

Preberite več ...