Prilagajanje na vodo

Z otroki iz skupin Dežniki in Ribe, smo v teh dneh izvedli dejavnosti prilagajanja na vodo v Dolenjskih Toplicah.

Izvajali smo različne vaje za izboljšanje prilagojenosti na upor vode, potapljanje glave, gledanje pod vodo, izdihovanje pod vodo, plovnost in drsenje.

dan11

Preberi več

Športno popoldne s starši za prvo starostno obdobje

V torek, 23. 4. 2019, smo imeli športno popoldne s starši. Otroci so ob pomoči staršev izvajali različne gibalne naloge (poligon), se igrali z žogami, obroči, barvnimi klobučki, hoduljami ter se vozili s poganjalci in tricikli. Ob koncu srečanja pa smo se poigrali še z barvnim padalom. Imeli smo se zelo lepo.

 

IMG 20190423 171518

Preberi več

Rolanje

Z otroki iz skupine Ribe, smo lepo vreme izkoristili za rolanje.

Rolanje štejemo med »ravnotežne športe«, saj pozitivno vpliva na razvoj ravnotežja, ki je ena od osnovnih motoričnih sposobnosti in je tesno povezana s sposobnostjo skladnosti gibanja telesa.

V uvodu so se otroci spoznali in navajali na opremo, sledilo je učenje osnovnega položaja, pravilnega padanja in vstajanja, začetnega rolerskega koraka in zaustavljanja z zavoro. Vse vaje smo sprva izvajali na nedrseči podlagi (travi), ko so otroci vaje obvladali na travi, so jih začeli izvajati še na drseči podlagi.

20190306 113003

Preberi več

Dejavnosti na smučeh

V sredo, četrtek in petek, smo z otroki iz skupin Dežniki in Ribe izvajali dejavnosti na smučeh, na smučišču Gače. S smučarsko opremo so se otroci seznanili že v vrtcu, zato je prilagajanje na opremo na snegu potekalo zelo hitro. Otroci so najprej osvojili drsenje na eni smučki. Sledilo je učenje stopničastega vzpenjanja po klancu navzgor, drsenja s smučmi v klinastem in paralelnem položaju in zaustavljanja v plužnem položaju.

 Vsi skupaj smo zelo uživali in pridobili veliko novih izkušenj.

IMG 5396

Preberi več

naravne oblike gibanja

Naravne oblike gibanja, so najosnovnejše oblike gibanja Na njih temelji kasnejši razvoj in izoblikovanje zahtevnejših oblik gibanja. Zato je pomembno, da jih otroci redno in čim pogosteje izvajajo. Z njimi namreč gradimo podlago, ki ji bomo lahko kasneje dodajali nove, zahtevnejše gibalne vzorce.

Med naravne oblike gibanja uvrščamo: hojo, tek, plazenja, lazenja, padce, plezanje, skoke (v daljino, višino in globino), potiskanja, vlečenja, dviganja, nošenja, mete in lovljenja predmetov.

Pri gibalnih dejavnostih vsakodnevno izvajamo različne naravne oblike gibanja in s tem razvijamo gibalne sposobnosti. Zelo smo se razveselili novih polivalentnih blazin, s pomočjo kater, lahko zelo dobro urimo vse naravne oblike gibanja.

IMG 20181203 152312

Preberi več