množični tek otrok

Za nami je še en tekaško obarvan dan. Otroci iz skupin Muce, Zajčki, Zvezdice, Lisičke, Ribe in Dežniki, so se priključili akciji Atletske zveze Slovenije in odtekli najbolj množičen tek otrok v Sloveniji – »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Tek se je odvijal na zelenici pri KC Semič.

IMG 7015

Preberi več

Dan športa

31. maj je svetovni dan športa. Preživeli smo ga v šolski telovadnici, kjer smo telovadili skupaj s šolarji.

5b0fd264068c4ab765b7c1d6

Preberi več

Prilagajanje na vodo

V preteklem tednu smo z otroki iz skupin Dežniki in Hobotnice, izvedli dejavnosti prilagajanja na vodo. Dejavnosti so potekale na bazenu v Dolenjskih Toplicah. Otroci so se preko različnih iger in nalog, prilagodili na: upor vode, potapljanje glave, izdihovanje pod vodo, plovnost in drsenje na vodni gladini.

DSCN8883

Preberi več

Dejavnosti z žogo

Dejavnosti z žogo, imajo velik vpliv na otrokov motorični razvoj. Z njimi vplivamo na razvoj koordinacije, natančnosti zadevanja in podajanja, ravnotežja in tudi moči. Situacijska gibanja pa še dodatno vplivajo na razvoj pozornosti, orientacije v prostoru, hitrosti reagiranja in situacijskega mišljenja. Pri gibalnih dejavnostih so otroci izvajali različna gibanja in manipulacije z žogo. Otroci so izvajali dejavnosti z različnimi žogami. Spoznali so žoge različnih oblik, velikosti, teže, trdote, barve in namembnosti.

IMG 6333

Preberi več

Smučanje

Otroci iz skupine Dežniki in Hobotnice so v preteklih dneh izvajali dejavnosti s smučmi na snegu, na smučišču Gače. Veliko otrok je bilo prvič tako na smučeh, kot tudi na smučišču. S smučarsko opremo so se otroci seznanili že v vrtcu, zato je prilagajanje na opremo na snegu potekalo zelo hitro. Otroci so preko igre spoznavali osnovne položaje na smučeh, sledilo je učenje stopničastega vzpenjanja po klancu navzgor, drsenja s smučmi v klinastem in paralelnem položaju, ter zaustavljanja v plužnem položaju. Bilo je zelo zabavno.

IMG 2034IMG 2006

Preberi več