Dežniki

dezniki

V igralnici številka 8, v novem delu vrtca, se igrajo otroci stari 5 - 6 let. Vzgojiteljici Irena in Vesna zagotavljava aktivnosti z vseh področij dejavnosti in spodbujava vse vidike otrokovega razvoja. Na ravni načrtovanja dejavnosti pa omogočava otrokom, da izbirajo med različnimi dejavnostmi in vsebinami glede na njihove želje, interese, sposobnosti, razpoloženje ipd.


 

Raziskovali smo svetlobo in zvok

Raziskovali smo s pomočjo didaktičnega kompleta, ki je namenjen zgodnjemu naravoslovnemu opismenjevanju predšolskih otrok z metodo neposrednega raziskovanja objektov in pojavov iz vsakdanjega življenja (projekt Fibonacci). Otroci so s pomočjo enostavnih pripomočkov in nazornih delovnih listov brez teksta, korak za korakom prišli do ugotovitev. Za vsak poskus pa smo prebrali tudi kratko motivacijsko zgodbo.

anja in leon primer poskusa iz delovnega zvezezka za ucitelje

Preberi več

Družinsko srečanje pri Dežnikih

Na obisk smo povabili družine otrok iz skupine Dežniki. Najprej so jim otroci v telovadnici odigrali predstavo Pod medvedovim dežnikom, nato pa smo v igralnici ustvarjali pomladne cvetlice.

DSCN8706

Preberi več

Praznično obarvan december

V mesecu decembru so dejavnosti v skupini Dežniki potekale v prazničnem vzdušju. Veliko smo peli in plesali ter ustvarjali. Izdelovali smo iz različnih materialov in k igri povabili tudi dedke in babice. Seveda pa smo dočakali tudi dedka Mraza, ki nas je razveselil z igraćami za v igro v kotičku kocka.

1  2  3

Preberi več

Babice in dedki na obisku pri Dežnikih

Danes so nas obiskali stari starši otrok iz oddelka. Skupaj smo izdelovali različne novoletne okraske. Ob kavici so prigriznili piškote, ki so jih otroci pripravili prejšnji dan, nato pa smo v telovadnici še skupaj zapeli in zaplesali.

DSCN8186

 

Preberi več

Sadno - zelenjavni napitki

V mesecu novembru je naša tema zdravje. Na željo otrok smo tako danes pripravljali zdrave napitke iz različnega sezonskega sadja in zelenjave (glede na razpoložljivost). Razdelili smo se v tri skupine in vsaka skupina je pripravila svoj napitek iz treh različnih sestavin. Napitke so poizkusili, sošolci pa so z zavezanimi očmi, na podlagi okusa, ugotavljali sestavine, ki so jih uporabili.

DSCN8150

Preberi več

Na obisku pri dedku in babici

Zoja nas je povabila na obisk k njenim starim staršem. Dogovorili smo se ravno za današnji dan, ko smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk, saj je Zojin dedek Jože tudi čebelar. Predstavil nam je delo čebelarja in ob plakatu tudi »delo« čebel. Babica Cvetka pa nam je spekla medenjake.

DSCN8127

Preberi več