VARSTVO V ČASU, KO BO VRTEC ZAPRT

Z okrožnico nas je Ministrstvo za šolstvo obvestilo, da bodo vrtci organizirali varstvo za otroke staršev, ki so zaposleni v službah, ki so pomembne za nemoteno delovanje državnega sistema. V nadaljevanju vam posredujemo:

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine:

zaposlenih v zdravstvu,
policiji,
vojski,
zaporih,
komunalnih službah,
živilskih trgovinah,
lekarnah,
domovih za ostarele,
dežurne v šolah in vrtcih,
redarstvih in
službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del,…), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko naše aplikacije e asistent, do sobote, 14. 3. 2020 do 20.00. Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko e asistenta, zato vas prosimo, da redno spremljate naša obvestila. Za razumevanje in sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo. Ostanite optimistični!