OBVESTILO OBČINE-ZAPRTJE VRTCA

Vrtec Sonček v Semiču bo v tednu od 26.10.2020 do 30.10.2020 deloval po ustaljenem poslovnem času

Evropski teden mobilnosti

Evropski teden mobilnosti je potekal med, 16. in 22. 9. 2020, pod sloganom ‘Izberi čistejši način prevoza!’ Spreminjanje navad prebivalcev v smeri trajnostne mobilnosti predstavlja dolgoročni korak za čistejše in bolj varno okolje. Evropski teden mobilnosti spodbuja uporabo trajnostnih načinov mobilnosti.

V našem vrtcu se zavedamo, kako pomembno je čisto okolje za zdravje vseh nas. Otroke smo seznanili z okolju prijaznejšimi prometnimi sredstvi in jih kar nekaj tudi preizkusili. Otroci so se vozili s skiroji, poganjalci in kolesi. Najstarejši so se preizkusili tudi v rolanju. Veliko smo hodili in tekli. Pridružili smo se akciji Atletske zveze Slovenije in odtekli najbolj množičen tek otrok »Začni mlad, tekmuj pošteno«. Vsekakor pa s tem nismo zaključili, otroke bomo skozi celotno šolsko leto spodbujali k uporabi okolju prijaznejših prometnih sredstev, vključeni smo namreč v projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in šolah.

IMG 5743

Preberi več

ZDRAVJE V VRTCU

V tem šolskem letu so bili v program vključeni otroci iz skupin Medvedki, Muce, Ježki, Pikapolonice, Čebelice in Mravljice, skupaj 138 otrok.

Skozi celotno šolsko leto smo izvajali različne dejavnosti, ki so zajemale področja: osebna higiena, zdrav način življenja, zdrava prehrana, varno s soncem, varnost v prometu, gibanje, zobozdravstvena vzgoja, duševno zdravje, medgeneracijsko sodelovanje, narava in varovanje okolja. Letošnja rdeča nit programa pa je bila »POČUTIM SE DOBRO«.

Dobro počutje je za vse zelo pomembno, vpliva namreč na naše življenje, na odnose do soljudi, do okolice, na produktivnost ter na naše duševno in fizično zdravje. Še toliko bolj pa je pomembno za otroke saj se v otroštvu formira osebnost ter postavljajo temelji za celo življenje. Bolje kot se otrok počuti, boljše možnosti ima, da se razvije v zadovoljno in celovito osebnost (povzeto po: https://www.nijz.si/sl/zdravje-v-vrtcu-rdeca-nit-2019-2020-pocutim-se-dobro). Preko različnih dejavnosti smo otroke spodbujali, da se spoznajo s svojim počutjem in čustvi. S pozitivnimi spodbudami smo se trudili krepiti samopodobo, samozavest in samospoštovanje otrok. Z gibanjem, plesom, likovnim ustvarjanjem, glasbo, medgeneracijskim druženjem, branjem, raziskovanjem narave in zdrave prehrane smo oblikovali pozitivno okolje za čustveno rast in dobro počutje otrok.

V dodanih datotekah, si lahko preberete natančen opis dejavnosti v posameznem oddelku.

 

IMG 20200304 094256

Preberi več

RAZPIS ZA VPIS OTROK V VRTEC SONČEK

Starši,

v naslednjem Belokranjcu bo izšel razpis za vpis otrok v naš vrtec za šolsko leto 2020/21. Glede na celotno situacijo, ko še ne vemo, kdaj se bomo vrnili, vas obveščamo, da bo vpis potekal še 10 dni od dne, ko bo vrtec odprt, torej, datumi na razpisu ne bodo veljali v celoti. Vsekakor pa lahko vloge oddate po navadni pošti ali skenirane po e pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Vse vloge, ki bodo prišle na katerikoli naslov in v navedenem času, bomo upoštevali kot vloge, ki so prišle pravočasno.

Starši, za otroke, ki so v vrtec že vpisani, NI POTREBNO oddajati ponovne vloge. O sprejemu in vseh podrobnostih vas bomo sproti obveščali preko E pošt, ki jih boste navedli v vlogi in preko naših spletnih strani. Hvala za razumevanje in ostanite zdravi!

OBVESTILO O PREKLICU VARSTVA OTROK

Obveščamo vas, da je z današnjim dnem tudi nujno varstvo otrok v vrtcu PREKLICANO z novo uredbo Vlade R Slovenije. Odredba velja do preklica.

VARSTVO V ČASU, KO BO VRTEC ZAPRT

Z okrožnico nas je Ministrstvo za šolstvo obvestilo, da bodo vrtci organizirali varstvo za otroke staršev, ki so zaposleni v službah, ki so pomembne za nemoteno delovanje državnega sistema. V nadaljevanju vam posredujemo:

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca. Nujne primere poklicev smo določili na podlagi okrožnice MIZŠ, civilne zaščite in kriznega štaba naše občine:

zaposlenih v zdravstvu,
policiji,
vojski,
zaporih,
komunalnih službah,
živilskih trgovinah,
lekarnah,
domovih za ostarele,
dežurne v šolah in vrtcih,
redarstvih in
službah civilne zaščite.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi ne – nujnih del,…), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo IZREDNO DEŽURSTVO pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e – naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali preko naše aplikacije e asistent, do sobote, 14. 3. 2020 do 20.00. Brez potrdila/izjave delodajalca otroka v vrtec NE bomo sprejeli.

Prosimo vas, da z VSO SKRBNOSTJO presodite ali vrtec zares potrebujete ali lahko otroka kljub vsemu zaupate v drugo varstvo.

V vrtcu bomo uvedli poostreno higieno ter poseben protokol prihoda in odhoda otrok ter odraslih. Prosimo, da upoštevate naša navodila in pravila, v okviru katerih bomo delovali v kriznih razmerah.

O vseh nadaljnjih informacijah in ukrepih vas bomo obveščali preko e asistenta, zato vas prosimo, da redno spremljate naša obvestila. Za razumevanje in sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo. Ostanite optimistični!