TEDEN KULTURNE DEDIŠČINE

V okviru Tedna kulturne dediščine 2019 smo se v mesecu oktobru vse skupine otrok v vrtcu pripravljale na razstavo z naslovom Galerija vrtec. Otroci so na prostem in v vrtcu v različnih likovnih tehnikah ustvarjali podobe kulturne in naravne dediščine. Povezali smo se s posamezniki iz lokalne skupnosti ter v vrtcu pripravili skupno razstavo likovnih del in del domače umetnostne obrti.

TKD00  TKD03

Preberi več

Evakuacija

V petek, 25. 10. 2019 smo v vrtcu izvedli vajo evakuacije. Otroci in zaposleni smo se dobro odrezali.

1

Preberi več

jaz in očka tečeva

V torek, 24. 9. 2019, so se otroci skupaj z očki (dedki, strici) pomerili že na petem teku Jaz in očka tečeva. Vse prisotne sta pozdravili županja ga. Polona Kambič in ravnateljica mag. Andreja Miketič. Prireditev so z nastopom popestrile članice društva twirling Spin Bela krajina. Otroci so tekli v petih skupinah, stari od 2-6 let. Vsi sodelujoči so na cilju prejeli medalje, prvi trije v vsaki skupini pa tudi priznanje.

IMG 20190924 172558 

Preberi več

Trajnostna mobilnosti

Cesto in parkirišče pred vrtcem, smo danes spremenili v igrišče. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti in projekta Trajnostna mobilnost v vrtcu in šoli, smo za otroke pripravili različne dejavnosti. Otroci so se vozili z različnimi dvokolesi (skiro, poganjalec, kolo), risali s kredami, skakali gumitvist in ristanc. Svoje gibalne sposobnosti so urili tudi z žogami, obroči, klobučki, stožci in balinčki.

Z zaprtjem ceste smo želeli opozoriti in prispevati k spreminjanju potovalnih navad. Posledično k zmanjševanju motoriziranega prometa, ki močno onesnažuje okolje.

S tem smo otroke še dodatno spodbudili h gibanju na prostem in krepitvi njihovega zdravja. Otroci in vzgojiteljice, bi si tako velikih površin za igro, želeli kar vse dni v letu.

IMG 20190919 104630

Preberi več

Zdravje v vrtcu

V tem šolskem letu so bili v program vključeni otroci iz skupin Muce, Zmajčki, Zajčki, Lisičke in Dežniki. Skozi celo šolsko leto so izvajali različne dejavnosti, ki so zajemale področja: osebna higiena, zdrav način življenja, zdrava prehrana, varno s soncem, varnost v prometu, gibanje, zobozdravstvena vzgoja, duševno zdravje, narava in varovanje okolja. Letošnja rdeča nit programa pa je bila »MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE«.

Starši, stari starši ter ostali občani, so s prihodom v vrtec otrokom prenesli veliko novega znanja in izkušenj. Predstavili so jim veliko različnih aktivnosti, v katerih so se otroci tudi sami preizkusili.

Obiskale so jih babice, ki so predstavile različna ročna dela: šivanje, pletenje in kvačkanje. Svoje delo jim je predstavil dedek čebelar, skupaj z babico pa so pekli medenjake. Telovadili so skupaj s članicami Šole za zdravje in balinali z upokojenci. Petkove dopoldneve, so jim s svojim prihodom in branjem pravljic popestrili dedki in babice. Imeli so družinska srečanja, športno popoldne, kjer so se družili skupaj s starši, bratci, sestricami, dedki in babicami. Svoje znanje pa so z njimi podelili tudi: gasilci, kuharice policisti, veterinarka, županja, učitelji glasbene šole, ljudski godec, medicinske sestre, reševalci in mnogi drugi. Poleg novih znanj so otroci pridobili veliko različnih in pomembnih vrednot: spoštovanje, solidarnost, sodelovanje, sprejemanje drugačnosti …

Natančnejši opis dejavnosti po skupinah si lahko preberete v dodanih datotekah.

IMG 0068

Preberi več

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

 

Kot bi trenil, se je šolsko leto zopet zavrtelo naokrog. Meseci so minili v našem skupnem potovanju skozi igro, domišljijo in izkušnje. Zavedamo se namreč, kako pomembno je zgodnje življenjsko obdobje za razvoj, zato spodbujamo radovednost, ustvarjalnost, veselje, dobre medsebojne odnose, v največji meri pa se trudimo privzgajati pozitivne vrednote.

Za zaključek šolskega leta smo se zbrali otroci, vzgojiteljice ter starši na zelenici gasilskega doma v Semiču in se odpravili na lov za skritim zakladom. Srečo pri iskanju skritega zaklada sta nam zaželeli ravnateljica mag. Andreja Miketič in županja Polona Kambič. 

62397785 357716721553806 3173569004509855744 n 62518810 373070346892686 1994216597580939264 n

Preberi več