Zdravje v vrtcu

V tem šolskem letu so bili v program vključeni otroci iz skupin Muce, Zmajčki, Zajčki, Lisičke in Dežniki. Skozi celo šolsko leto so izvajali različne dejavnosti, ki so zajemale področja: osebna higiena, zdrav način življenja, zdrava prehrana, varno s soncem, varnost v prometu, gibanje, zobozdravstvena vzgoja, duševno zdravje, narava in varovanje okolja. Letošnja rdeča nit programa pa je bila »MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE«.

Starši, stari starši ter ostali občani, so s prihodom v vrtec otrokom prenesli veliko novega znanja in izkušenj. Predstavili so jim veliko različnih aktivnosti, v katerih so se otroci tudi sami preizkusili.

Obiskale so jih babice, ki so predstavile različna ročna dela: šivanje, pletenje in kvačkanje. Svoje delo jim je predstavil dedek čebelar, skupaj z babico pa so pekli medenjake. Telovadili so skupaj s članicami Šole za zdravje in balinali z upokojenci. Petkove dopoldneve, so jim s svojim prihodom in branjem pravljic popestrili dedki in babice. Imeli so družinska srečanja, športno popoldne, kjer so se družili skupaj s starši, bratci, sestricami, dedki in babicami. Svoje znanje pa so z njimi podelili tudi: gasilci, kuharice policisti, veterinarka, županja, učitelji glasbene šole, ljudski godec, medicinske sestre, reševalci in mnogi drugi. Poleg novih znanj so otroci pridobili veliko različnih in pomembnih vrednot: spoštovanje, solidarnost, sodelovanje, sprejemanje drugačnosti …

Natančnejši opis dejavnosti po skupinah si lahko preberete v dodanih datotekah.

IMG 0068

Preberi več

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LETA

 

Kot bi trenil, se je šolsko leto zopet zavrtelo naokrog. Meseci so minili v našem skupnem potovanju skozi igro, domišljijo in izkušnje. Zavedamo se namreč, kako pomembno je zgodnje življenjsko obdobje za razvoj, zato spodbujamo radovednost, ustvarjalnost, veselje, dobre medsebojne odnose, v največji meri pa se trudimo privzgajati pozitivne vrednote.

Za zaključek šolskega leta smo se zbrali otroci, vzgojiteljice ter starši na zelenici gasilskega doma v Semiču in se odpravili na lov za skritim zakladom. Srečo pri iskanju skritega zaklada sta nam zaželeli ravnateljica mag. Andreja Miketič in županja Polona Kambič. 

62397785 357716721553806 3173569004509855744 n 62518810 373070346892686 1994216597580939264 n

Preberi več

Obisk veterinarke

Naloga veterinarja je varovanje in izboljševanja zdravja živali, zaščita živali pred nalezljivimi in drugimi boleznimi, diagnostika in zdravljenje bolnih živali.  
Tako je svoje delo danes predstavila otrokom in vzgojiteljicam našega vrtca, veterinarka Katarina Stambulič s Petro, Tonijem in Agi. S seboj so pripeljali kužko Žižo in ovčko Megi. Pokazali so nam tudi trike, ki jih živali poznajo. 
Otroci in vzgojiteljice se jim vsem skupaj lepo zahvaljujemo za njihov obisk. 
2 61282751 402712773660388 6482171544582750208 n

Preberi več

MINI OLIMPIJADA

Otroci iz skupine Ribe, so se včeraj udeležili že osme Mini olimpijade.

Druženje je organizirala Enota vrtca pri OŠ Vinica. Otroci so se pomerili v štirih nalogah: kotaljenje žoge okoli ovir, nošenje žogice na tulcu, razvrščanje žogic po barvi in skakanje v vreči. Med šestimi belokranjskimi vrtci so se naši otroci odrezali najbolje. Otroci so uživali in doživeli novo prijetno in nepozabno izkušnjo. Čestitamo jim za športni uspeh.

Preživeli smo lepo športno dopoldne.

IMG 6399

Preberi več

Folklorni krožek

Odzvali smo se povabilu ravnatelja OŠ Milke Šobar Nataše. Zbranim učencem in učiteljem smo zaplesali in zapeli.

Za nagrado smo si ogledali njihove prostore, "plavali" med žogicami v bazenu in meditirali v multisenzorični sobi. Bilo je zanimivo doživetje.

 

 

20190529 103630

Preberi več

Izlet v Kekčevo deželo

»Jaz pa pojdem in zasejem, dobro voljo pri ljudeh. V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh« so si peli otroci iz skupin Dežniki in Ribe, iz vrtca Sonček Semič. V petek, 24. maja, smo se namreč odpravili na izlet v Kekčevo deželo, kjer nas je Mojca pripeljala do Kekca, ta pa nam je pokazal rov, ki pelje v Kekčevo deželo. Kekec nam je postregel s pastirsko malico, teta Pehta pa nam je povedala nekaj o zdravilnih zeliščih ter nas postregla z okusim čajem. Srečali smo tudi Bedanca, ki je po gozdu postavil ducat novih in zelo nevarnih pasti ter Brinclja, ki nam je povedal kako je ukanil besnega Bedanca. Nazaj grede smo se odpravili na kosilo v Kranjski Gori ter se veseli odpravili na pot proti Semiču. Otroci in vzgojiteljice smo bili navdušeni, saj smo si privoščili malo sanjskega sveta in nepozaben izlet.

5ce8095a068c4af64d597b83

Preberi več